תפריט

מהם כרטיסי Rfid בעמדות טעינה ולמה הם משמשים?

רוב העמדות טעינה בישראלי מותקנות בבתים משותפים, בדרך כלל ההתקנות יהיו בחניונים תת קרקעיים או חיצוניים. בשני המקרים יש גישה לרכבים נוספים מלבד הרכב של הדייר לחניה ולעמדת הטעינה.

ברכישת עמדת טעינה תקבלו במארז כרטיסי RFID, מדובר בטכנולוגיה הפועלת על גלי רדיו ומאפשרת לבצע תיוג אלקטרוני. מדובר על התקן קטן אשר מאחסן בתוכו מידע אלקטרוני, כאשר בהצמדתו לאובייקט מאפשר את קריאת הנתונים באופן אלחוטי בעזרת גלי רדיו. 

הצ'יפים של ה-Rfid בעמדות טעינה הם בתדר נמוך ומאפשרים קריאה בטווח של בין 3 ל- 20 ס"מ. טכנולוגיית ה-RFID מצויה בהמון תחומים מלבד עמדות הטעינה, למשל: 

  1. דרכונים ביומטרים –  שבב ה- RFID מאפשר אחסון הפרטים הביומטרים בצ'יפ בתוך הדרכון.
  2. משחקי כדורגל – ישנו צ'יפ בתוך הכדור המאפשר לדעת האם הכדור עבר את הקו או לא.
  3. ניהול כוח אדם – כרטיסי עובד, תגים המשמשים לזיהוי משתמש לעבודה במחשב ועוד.

צ'יפים לעמדות טעינה - שימוש ב- RFID בטעינת רכבים.

בעמדות טעינה ה- RFID משמש כצ'יפ לזיהוי המשתמש בעמדות הטעינה לרכבים חשמליים. בחניות בהן יש גישה לכלל האנשים לעמדת הטעינה, צריך לשמור על זיהוי משתמש. ברגע שכל אחד יכול להתחבר לעמדת טעינה ולקחת חשמל, בעל העמדה יכול להיגרר לחיובים גבוהים בשל שימוש בלתי רצוי בעמדת הטעינה שברשותו.

כאן נכנס לתמונה צ'יפ ה-RFID, ברגע שהעמדה מוגנת בצ'יפ ברגע שמחברים רכב לכבל העמדה, לא תתחיל טעינה לרכב. אלא אם כן, מעבירים את הכרטיס על גבי העמדה ואז הטעינה תחל. 

כמות הכרטיסים המגיעים עם ערכת עמדת טעינה סטנדרטית הם או 2 או 3 כרטיסים. זאת כדי שאם יש מספר בני משפחה המשתמשים בעמדת הטעינה שלכל אחד מהם יהיה כרטיס יחודי. את הכרטיסים ניתן לשכפל במקומות ייעודיים, על מנת להעביר מספר כרטיסים נוסף לבני משפחה או חברים.

את הכרטיס יש להניח במיקום המיועד לכך על גבי העמדה, לאחר חיבור הכבל לרכב. כמו שהכרטיס מפעיל טעינה הוא מאפשר גם להפסיק אותה, הנחת הכרטיס במקום הייעודי בזמן טעינה תעצור את הטעינה באופן מיידי.

כרטיסי זיהוי בעמדות טעינה - פתרון מעולה לחברות

השימוש בצ'יפים יעיל גם לחברות אשר מתקינות עמדות בחניון המשרד. ברוב המקרים ההתקנה של עמדות הטעינה תהיה בחניון משותף, מה שאומר שיש גישה חופשית לעמדה. ניתן להעניק את כרטיסי ה-RFID לעובדים המורשים להתחבר לטעינה, ובכך למנוע טעינה של בלתי מורשים.

במידה ויש מספר רב של עובדים, ניתן לשכפל כרטיסים כמספר העובדים. 

צורות של RFID 

ה-RFID מגיע בשלל צורות, הנפוצות ביותר הן: כרטיס (בגודל של אשראי) או צ'יפ (עגול למחזיק מפתחות). בעיקרון השבב עצמו הוא בגודל קטן, וניתן להכניסו בכרטיס או בצ'יפ. אלו גם שתי האופציות העיקריות בעמדות טעינה. 

הכרטיס מחזיק ליותר זמן מהצ'יפ מכיוון שאינו נמצא במחזיק המפתחות אשר משתפשף בכיס או בתיק. את הכרטיס ניתן לשים בתוך ארנק או בתוך מגן הטלפון ובכך להיות בטוחים שהוא תמיד אתכם.

מתי לא חשוב שיהיה RFID בעמדת הטעינה?

כמו שאמרנו, השימוש ב-RFID הוא לזיהוי משתמש והוא חשוב ברגע שיש גישה לעמדה. אבל בבתים פרטיים עם חניה פרטית בתוך הבית. אין צורך בכך, הרי אין גישה לרכבים לא מורשים להתחבר לעמדת הטעינה בבית. לכן, במקרים כאלו לא חייב לבצע שימוש בכרטיסי הזיהוי. ניתן לבטל את ההגנה בכרטיס ולהפוך את עמדת הטעינה למצב – "PLUG & PLAY" שאומר שברגע שהכבל נכנס לרכב הטעינה תתחיל אוטומטית.

ישנם בתים פרטיים שמתקינים את העמדה מחוץ לבית כי החניה היא בחוץ, מכאן זו החלטה שלכם אם להגן על העמדה באמצעות כרטיס או להשאיר אותה פתוחה לכל אחד. 

לסיכום, לצ'יפים לפתיחת טעינה בעזרת זיהוי משתמש יש חשיבות רבה, אשר יכולה לחסוך מאות שקלים בחודש מטעינה בלתי מורשית. לרוב עמדות הטעינה הקיימות בשוק הישראלי יש כרטיסים בטכנולוגיית RFID. הצ'יפים יכולים להגיע במחזיק מפתחות או בצורת כרטיס, שניהם עושים את אותה עבודה ופועלים באותה הטכנולוגייה.

רוצים שנחזור אליכם?

השאירו פרטים או חייגו וקבלו הצעת מחיר משתלמת ביותר!