תפריט

קרינה בעמדות טעינה לרכב חשמלי

הביקוש לרכבים חשמליים הולך וגובר, הגידול המשמעותי בהיקף מכירת הרכבים גורם לעמדות טעינה לרכב חשמלי להיות חלק בלתי נפרד מטעינת הרכב במרחב הביתי, הציבורי והעסקי. יחד עם זאת, קיים חשש בקרב המתעניינים בעמדות טעינה ביתיות לגבי פליטת הקרינה מהעמדות הללו. חלקם מודאגים מהקרינה הנפלטת במהלך הטעינה, אך ישנם כאלו החוששים בנוסף מפליטת קרינת ה-Wi-Fi בעמדות טעינה חכמות.

האם ישנה קרינה בעמדות טעינה והאם היא מסוכנת? במאמר זה נעסוק בסוגי הקרינה הנפלטות מעמדות הטעינה ומה הסיכון הכרוך בכך, אם בכלל.

סוגי קרינה בעמדות טעינה ביתיות

בעמדות טעינה ביתיות לרכב חשמלי קיימים 2 סוגי קרינה עיקריים:

  1. קרינה אלקטרומגנטית בתדר נמוך – קרינה זו נוצרת בזמן שזרם חשמלי עובר בכבלי החשמל והרכיבים האלקטרונים בעמדת הטעינה. קרינה זו נחשבת לקרינה בתדר נמוך במיוחד ובלתי מייננת. הסיכון בחשיפה אליה זהה לקרינה הנפלטת ממכשיר חשמלי ביתי, כמו: מקרר, תנור, מחשב ועוד.
  2. קרינה בתדרי רדיו (RF) – קרינה זו רלוונטית לעמדות טעינה חכמות עם קישוריות Wi-Fi ו- RFID. עמדות טעינה חכמות רבות משתמשות בוויפי על מנת לשלוט על העמדה ונתוני הטעינה מרחוק. קרינת RF דומה לקרינה שיש בנתבי אינטרנט ביתיים ולעיתים תיהיה נמוכה הרבה יותר מקרינה הנפלטת מטלפון נייד. 

האם הקרינה בעמדות טעינה מסוכנת?

כמו שאמרנו קודם, קיימים 2 סוגי קרינה אותם פולטת עמדת הטעינה. 

בנוגע לקרינה אלקטרומגנטית, ניתן לראות עפ"י מחקרים שנערכו, הקרינה הנפלטת מעמדות הטעינה עומדת בכל התקנים המחמירים שנקבעו ע"י ה- ICNIRP. רמת הקרינה שווה לקרינה הנפלטת ממכשירי חשמל ביתיים. מה גם שברוב המקרים עמדת הטעינה אינה נמצאת בתוך בית המגורים וברוב המקרים תהיה בחניה החיצונית או בחניון תת קרקעי. כך שככל שמתרחקים הקרינה פוחתת יותר ויותר ולעיתים תהיה אפסית.

בקשר לקרינת ה-RF בעמדות חכמות עם קישוריות Wi-Fi חשוב לציין שעוצמת שידור הרשת פולטת פחות קרינה מטלפונים ניידים במהלך שיחה. ארגון הבריאות העולמי קובע כי אין עדויות לסכנה בריאותית בטווחי החשיפה הרגילים. גם במצב זה חשוב לציין שהעמדה לא נמצאת בתוך חלל המגורים אלא בחוץ, והיא משדרת בפולסים ולא באופן רציף.

איך ניתן להימנע מחשיפה לקרינה מעמדות הטעינה?

רוצים להימנע מקרינה מעמדות טעינה, אפילו שהיא אינה מסוכנת לבני אדם יותר ממכשיר חשמלי שיש בכל בית? נשמח להביא לכם כמה טיפים לצמצום החשיפה עוד יותר. 

התקנה מקצועית – חשוב לוודא שהעמדה מותקנת ע"י חשמלאי מוסמך עם ניסיון המשתמש בציוד איכותי ותואם לתקנים. התקנה לא תקינה יכולה לגרום לקרינה בלתי מבוקרת. יש להקפיד להעביר בדיקת בודק חשמל בסוף ההתקנה.
שמירה על מרחק בזמן טעינה – ככל שתתרחקו מעמדת הטעינה, החשיפה לקרינה תרד משמעותית. בכל אופן אין צורך להיות ליד הרכב בזמן טעינה, לכן תוכלו להקפיד לשהות במרחק מעמדת הטעינה ובכך להימנע מחשיפה לקרינה.
ביטול ה- Wi-Fi – אם אין לכם צורך בחיבור העמדה לרשת האינטרנט הביתית אל תחברו אותה או נתקו אותה. לא תמיד יש צורך בקישוריות העמדה.
מיקום נכון של העמדה – במידה וההתקנה היא בבית פרטי הקפידו לא למקם את העמדה בסמוך לחדרי השינה.

ארבעת הטיפים האלו יוכלו לצמצם את הקרינה לרמה כמעט אפסית, ובכך לאפשר לכם לטעון את הרכב בפשטות ובראש שקט.

מה לגבי קרינה שהרכב פולט בזמן טעינה?

השאלה האם רכב חשמלי פולט קרינה בזמן טעינה ולא רק העמדה פופולארית במיוחד. התשובה היא כן, הרכב החשמלי פולט קרינה בזמן הטעינה, אך הקרינה היא בלתי מייננת והיא עומדת בתקנים הבינלאומיים. 

באיזה אזור ברכב נפלטת הקרינה הגבוהה ביותר בעת נסיעה או בטעינה?

בזמן נסיעה הקרינה הגבוהה ביותר נמצאת בסמוך לסוללת הרכב, שם השדות האלקטרומגנטיים החזקים ביותר. יחד עם זאת, התכנון של הרכב הוא שהסוללה נמצאת מתחת לתא הנוסעים על הרצפה מה שמרחיק את השדה המגנטי מהנוסעים מלפנים ומאחור.

בעת האצה או תחת עומס גבוהה בעליות תפלט קרינה גבוהה יותר, אבל אין מה לחשוש כי גם קרינה זו עומדת בטווח התקן הבינלאומי.

לסיכום

נושא הקרינה ברכבים חשמליים ובעמדות טעינה מעסיקה נהגים רבים ברחבי העולם. חשוב להבין שאין מקום לדאגה, הקרינה הנפלטת לא שונה מקרינה ממכשירי חשמל שיש בכל בית שחלקם נמצאים אפילו בחדרי שינה או בסלון. עדיין חוששים? תוכלו להימנע מהקרינה עוד יותר בעת התרחקות מהרכב בזמן הטעינה וע"י התקנה נכונה עם רכיבים העומדים בתקינה. 

רוצים שנחזור אליכם?

השאירו פרטים או חייגו וקבלו הצעת מחיר משתלמת ביותר!